En vacker höstkväll får Charlie Erikssons föräldrar samtalet ingen vill få. En läkare berättar att deras son sannolikt kommer att dö efter att ha tagit en överdos av värktabletter och lugnande medicin. Han gjorde det för att bli kvitt en ångest­attack, för att finna ro och kanske också för att dö.

Charlie Eriksson överlevde och driver nu webbsidan aldrigensam.se, säljer armband med just den texten och är föreläsare. Han är mångfaldigt prisbelönt för sitt arbete.

Hur ger du stöd till andra med psykisk ohälsa?

— Genom att belysa ämnet i olika sammanhang och öppna för samtal. Genom att sprida informa­tion via sociala medier har vi som är ambassadörer för projektet möjlighet att bättra på folks kunskaper kring psykisk ohälsa.

Hur kan man minska skamkänslor kring psykisk sjukdom?

— Bättre kunskap reducerar fördomar och när fördomarna tynar bort skapar vi en acceptans och öppenhet.

Är du frisk nu?

— Jag tror inte att jag strävar efter att bli frisk, snarare att lära mig leva med min psykiska ohälsa. Men jag har hittat en bra balans mellan jobb och privatliv för att må bra. Ser till att göra saker som gör mig glad och ger energi, som att vara med vänner.

Hur tar du hand om dig själv nu, jämfört med tidigare?

— I dag har jag hela tiden en hand på handbromsen för att hinna stanna i tid om jag skulle märka att jag börjar må sämre igen.